Gevangen en dan?

Op deze pagina vind je allerlei informatie over detentie. Handig om door te lezen als jij of iemand in jouw familie in de gevangenis zit of moet zitten. Voor, tijdens en na detentie. Neem een kijkje op de verschillende pagina’s. Het bespaart je hoofdpijn als je zo goed mogelijk op de hoogte bent.

Wet straffen en beschermen


Er is een nieuwe wet aangenomen door de Tweede Kamer waardoor er een hoop veranderd aan het huidige systeem. Zowel voor gedetineerden als voor mensen die nog een straf boven het hoofd hebben hangen. 

Kind met ouder in detentie

Kinderen met een ouder in detentie


Kinderen met een ouder in detentie hebben het niet makkelijk. Voor de achterblijvende ouder is het een uitdaging om daar een weg in te vinden. Het leek mij daarom tijd voor een artikel met een aantal tips!

Welke gevangenissen zijn er?


Het gevangeniswezen bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe dit verloopt verschilt per persoon, maar om je een beter beeld te geven licht ik in dit artikel een aantal zaken toe.

Expertisecentrum K I N D


Het Expertisecentrum K I N D is hét kennis- en adviescentrum waar kinderen met een ouder in detentie worden gezien, gehoord en begrepen. Wat zij precies doen lees je in dit artikel.

Mag ik op bezoek in de gevangenis?


Het is bijna zover. Iemand uit jouw familie of je vriend(in) moet zich melden in een van de gevangenissen in Nederland. Jij wil natuurlijk zo snel mogelijk op bezoek, maar hoe werkt dat?

Bezoek in de gevangenis. Wat moet je weten?


Eindelijk mag je op bezoek bij degene die je zo mist. Het kan redelijk stressvol zijn als je niet weet wat je moet verwachten. In dit artikel een aantal tips!

                        
              Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zorgverzekering in de gevangenis


Op het moment dat je in de gevangenis zit word je verzekerd voor zorg via de collectieve verzekering van de Rijksoverheid. Hoe dat precies zit? Dat lees je in dit artikel.

Kaartje in gevangenis


Het is natuurlijk geen feest in de bajes, maar je kan wel een aantal dingen doen om hem of haar wat op te vrolijken. Zoals het sturen van post. Dat kan op verschillende manieren!

Wat kost de gevangenis?


Ja, ook de gevangenis kost geld. Voor niets gaat de zon op. Lees dit artikel en wees voorbereid met welke kosten je rekening moet houden.

Detentie en schulden


Het is een vervelend onderwerp, maar iedereen kan in de schulden terecht komen. Heeft jouw familielid schulden en blijven de brieven binnen komen? Lees dan de tips in dit artikel.

Administratie in de gevangenis


Als je de gevangenis in gaat dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan administratieve zaken. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Check dus even dit artikel.

Naar de gevangenis en je neemt mee


Jij of iemand in jouw omgeving moet naar de gevangenis. Wat neem je mee? Waar je sowieso rekening mee moet houden is dat in het zomer heet is binnen en in de winter koud.

EINDELIJK IS HET ZO VER.

Het eerste online coachingprogramma in Nederland voor eenieder die te maken heeft met iemand in detentie, is een feit!