Skip to main content
Persoonlijk

Jailhousebuilt

By 18/11/2022december 16th, 2022No Comments

Jailhousebuilt

by Annelyn

Toen ik net met @notmycrime_ begon kwam ik op Instagram @jailhousebuilt tegen. Ik raakte aan de praat met diegene achter dit account en was onder de indruk van het verhaal dat hier achter zit. Jailhousebuilt is een beginnend kledingmerk. Bijzonder aan dit merk is, dat het is opgericht door een gedetineerde. Hij is ondanks de situatie niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft wat mij betreft een super inspirerende mindset dus ik vind het de moeite waard om jullie hierover meer te vertellen.

Wat is Jailhousebuilt?

Jailhousebuilt is een merk gericht op draagbare streetwear. Het merk staat voor positiviteit, loyaliteit, kracht, doorzettingsvermogen en vooral vrijheid. Zowel mensen die geliefden hebben die te maken hebben (gehad) met detentie als mensen die zelf in detentie zitten of hebben gezeten, kunnen zich identificeren met het merk Jailhousebuilt. Met dit merk wil hij door middel van quotes en slogans een positieve boodschap overbrengen om het beste uit jezelf te halen.

Hoe is is Jailhousebuilt ontstaan?

De eigenaar van Jailhousebuilt heeft te maken gehad met een bewogen verleden. Hij balanceerde structureel op het randje van goed en kwaad. Dit heeft hem uiteindelijk een gevangenisstraf van 15 jaar opgeleverd. Dit heeft hem natuurlijk niet onbewogen gelaten, maar hij heeft zijn straf geaccepteerd en hij besloot om naar de toekomst te kijken.

Gezien het feit dat hij een lange gevangenisstraf uit moet zitten, had hij genoeg tijd om te bedenken hoe hij vanuit detentie verder kan gaan met de invulling van zijn leven. Na vele brainsstormsessies in het kader van toekomstperspectief kwam bij hem het idee om zijn eigen merk op te zetten: Jailhousebuilt. Dit is niet makkelijk, maar hij heeft ondanks de beperkte middelen zich gefocust op wat wel mogelijk is in plaats van wat allemaal niet kan. Op deze manier probeert hij met zijn eigen krachten, interesses, kwaliteiten en referentie naar zijn detentie de tijd die hij uit moet zitten om te zetten in iets positiefs. Zijn achterban helpt hem hierbij.

Wat wil hij met Jailhousebuilt bereiken?

De Hij hoopt met JHB zijn toekomst een positieve vorm te geven en waar mogelijk andere te behoeden voor de fouten die hij al heeft gemaakt. Zoals hij zelf heel mooi zegt: ‘Je kan een krachtige man nooit klein krijgen ook al sluit je hem op achter de dikste stalen deur en gooi je de sleutel weg…, hij zal ten aller tijden een weg vinden om andere te inspireren en zijn kracht over te brengen.’

Wat kunnen we nog van Jailhousebuilt verwachten?

Na zijn detentie wil hij zich voor 100% bezig gaan houden met JHB en het merk verder uitbreiden. Hij zal niet alleen verder gaan met het ontwerpen van draagbare kleding en streetwear, maar hij gaat zich ook bezighouden met personal training, voeding en alles wat daar mee te maken heeft. Dit was namelijk al zijn passie toen hij een kleine jongen was.

Ik vind het bijzonder om te horen hoe hij met de minimale middelen in detentie, het voor elkaar krijgt om een merk neer te zetten. Dan nog niet gesproken over het feit dat het bewonderingswaardig is dat hij met zo’n pittige gevangenisstraf zo positief in het leven staat. Ook zijn achterban verdient natuurlijk een shout-out want zij nemen alle zaken waar zolang hij in detentie verblijft. Ik hoop dat het hem lukt een stabiele toekomst op te bouwen! Ben jij benieuwd naar meer? Check dan de Instagram pagina van Jailhousebuilt én vergeet @notmycrime_ niet te volgen als je op de hoogte wil blijven van meer nieuwe artikelen!

Jesse