Skip to main content
Persoonlijk

Aflevering van stereotypisch

By 24/11/2022april 26th, 2023No Comments

Nieuwe aflevering stereotypisch

by Annelyn

13/07/2021

Gisteren was het dan zover. De aflevering van Stereotypisch waar ik aan mee heb gewerkt kwam eindelijk online. De aflevering staat in het teken van stereotyperingen richting kinderen van gedetineerden. Een belangrijk thema waar niet zoveel aandacht voor is.

Bedankt voor jullie reacties

Allereerst wil ik iedereen die mij een lief berichtje heeft gestuurd, hartelijk bedanken! Dat wordt zeer gewaardeerd. Hierbij ook even een shout-out naar de mensen die de moeite namen om te reageren op de minder positieve reacties. Jullie zijn toppers!

Vind ik het super relaxed om op internet te staan? Nee, zeker niet. Alleen ik vind het wel hard nodig dat er meer aandacht wordt gevraagd voor dit onderwerp en daarvoor zal iemand op moeten staan om een begin te maken.

Dit onderwerp is enerzijds belangrijk omdat er heel veel mensen zijn die in een vergelijkbare situatie zitten. Anderzijds is het broodnodig om deze kwestie aan te kaarten, omdat er een hoop mensen zijn die hier hun ongezouten mening over klaar hebben staan. Dat die mening vaak is gebaseerd op te weinig kennis blijkt wel uit verschillende reacties die ik ontvangen heb. Het leek mij dus een goed idee om dan ook maar gelijk op een aantal reacties te reageren. Let’s start!

Laten we vooropstellen dat de situatie voor iedereen pijnlijk is geweest en ook – met name – voor mijn vader. De gevolgen voor ons gezin, waren niet te overzien. Het feit blijft alleen dat er niets meer aan te veranderen is. ‘Het is zoals het is. Opstaan en door.’ zoals een nuchtere Hollander als mijn vader dat beaamt.

Niet waar. De PI Vught bestaat uit verschillende afdelingen. De streng beveiligde EBI is daar slechts een onderdeel van. Wil je hier meer van weten? Neem dan een kijkje op de Instagram van de PI Vught.

Mijn vader heeft mij altijd heel erg betrokken bij het proces (let wel: omdat ik dat zelf graag wilde). Ik mocht alles vragen, de processtukken lezen en ik ging ook mee naar de rechtszaken. De schoen wringt vooral bij het feit dat het om een financieel delict ging. Dat is natuurlijk evengoed strafbaar, maar de balans in de strafmaat en het delict in combinatie met wat is voorgevallen in de periode van de 1e inval (2010) en zijn veroordeling (2019), maakt dat mijn vader (en niet alleen hij) vindt dat het niet zo uit de hand had hoeven lopen. Wellicht interessant om hier in de toekomst een artikel over te schrijven om het e.e.a. toe te lichten.

En ik nog zo mijn best doen om er een beetje vrouwelijk uit te zien. Jammer wel.

Ik kan niet ontkennen dat deze jongen lekker direct is. Wel hoop ik dat hij een andere manier vind om zijn frustraties te uiten en dat hij tegen zijn eigen familie een stukje gezelliger is. 🙂

Als je de aflevering nog niet hebt gezien dan kan je deze hieronder terug kijken.

Nou, ik ga weer verder met de orde van de dag! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg mij dan op Instagram @notmycrime_ of kom regelmatig terug op deze website. Ik ben intussen ook bezig met andere interessante dingen speciaal voor iedereen die te maken heeft met iemand in detentie. Ik hoop in de toekomst velen van jullie te mogen helpen! Sooo…. stay tuned!

Jesse