Skip to main content

Not my crime

Op het moment dat iemand in je familie wordt gearresteerd denk je waarschijnlijk het is ‘not my crime’, maar er komt wel een hoop op je af. Je krijgt niet alleen te maken met justitie (drama), maar ook met meningen van andere mensen, vooroordelen, het regelen van praktische zaken en een boel onzekerheid.

Als achterblijver (of nou ja, ik noem ons liever thuisblijvers, wij blijven tenslotte thuis ;P) word je meestal aan je lot overgelaten. Soms met een hele grote stempel op je hoofd, omdat jij met weet-ik-het-wat geassocieerd wordt. En dan moet je ook nog alle ballen hoog zien te houden. Dat is zeker mogelijk, maar niet altijd makkelijk! Om die reden heb ik www.notmycrime.nl in het leven geroepen.

Het is inderdaad ‘not your crime’ maar nog steeds wel jouw probleem. Dit maakt het allemaal niet makkelijker om met de situatie te dealen. Op de not my crime website vind je onder ‘goed om te weten’ van alles wat je moet weten over de periode voor detentie, tijdens detentie en na detentie zowel voor jou als degene om wie het gaat. Op de pagina mindset vind je tips & tricks om je hoofd hoog te houden. Ook deel ik zo nu en dan blogs onder het tab persoonlijk over mijn eigen ervaringen (of andere zaken waarvan ik vind dat daar over gesproken moet worden) én daarnaast interview ik zo nu en dan andere mensen die op een of andere manier een connectie hebben met justitie. Voor dagelijkse updates verwijs ik je graag naar mijn Instagram @annelyn_nmc. Op deze manier hoop ik jou te helpen en de de situatie wat makkelijker te maken. Als je vragen hebt dan mag je die altijd stellen via het contactformulier of stuur een DM.

Ben je opzoek naar een gastspreker voor een presentatie, training, event of voorlichting? Leuk! Stuur mij een mail via info@notmycrime.nl voor meer informatie.

"Niet iedere dag is een goede dag, leef toch. Niet alle liefde die je geeft, krijg je terug. Heb toch lief. Niet iedereen zal eerlijk zijn, maar wees eerlijk. Niet alle afspraken zijn oprecht, maar wees toch oprecht.''