Skip to main content

Not my crime

Op het moment dat iemand in je familie wordt gearresteerd komt er veel op je af. Je krijgt niet alleen te maken met justitie (drama), maar ook met heel veel meningen en vooroordelen (ook fucked up). De sociale impact is meestal groot. Weinig mensen begrijpen wat je doormaakt en ik kan mij voorstellen dat het waarschijnlijk niet iets is wat je graag bespreekt.

Als achterblijver (of nou ja, ik noem ons liever thuisblijvers, dat klinkt wat minder hopeloos) word je meestal aan je lot overgelaten. Vaak met een hele grote stempel op je hoofd omdat jij met weet-ik-het-wat geassocieerd wordt. En dan moet je ook nog alle ballen hoog zien te houden. Om die reden heb ik www.notmycrime.nl in het leven geroepen!

Het is inderdaad ‘not your crime’ maar nog steeds wel jouw probleem. Dit maakt het allemaal niet makkelijker om met de situatie te dealen. Om jou te helpen vind je op deze pagina van alles wat je moet weten over de periode voor detentie, tijdens detentie en na detentie zowel voor jou als degene om wie het gaat. Daarnaast geef ik hier tips & tricks om je hoofd hoog te houden. Op deze pagina deel ik zo nu en dan blogs over mijn eigen ervaringen of andere zaken waarvan ik vind dat daar over gesproken moet worden. Voor dagelijkse updates verwijs ik je graag naar mijn Instagram @notmycrime_.

"Niet iedere dag is een goede dag, leef toch. Niet alle liefde die je geeft, krijg je terug. Heb toch lief. Niet iedereen zal eerlijk zijn, maar wees eerlijk. Niet alle afspraken zijn oprecht, maar wees toch oprecht.''