STORIES

Voor de ‘stories’ ga ik in gesprek met verschillende mensen die allemaal op een of andere manier verbonden zijn aan justitie of het gevangeniswezen. Zo probeer ik zoveel mogelijk inzichten met jou te delen waar jij wat aan hebt. 


Arbeidsmedewerker

“Wat mij altijd het meest bijblijft is toch wel een baby in detentie. Dan zie je 20 vrouwen moederen over een baby.”

DEEL 2 | Met haar werkervaring kan zij een hoop vertellen over haar ervaringen binnen de PI. Ze heeft ook in een vrouwengevangenis gewerkt. In hoeverre verschilt dat met een PI waar alleen mannen aanwezig zijn? Lees het in deel 2!

DJI Elma

”Ik had dus nooit bedacht dat ik in de gevangenis ging werken toen ik jonger was.”

DEEL 1 | Arbeidsmedewerker Elma werkt al 24 jaar voor de DJI. Wat houdt haar werk in? Wat is er zo leuk aan haar baan? En waarom besloot ze te solliciteren bij het gevangeniswezen? Dat gaat ze ons allemaal vertellen. Klik op de knop voor het het gesprek wat ik met Elma heb gehad.

”Ik had al geen vader en dan werd ik straks ook nog bij mijn moeder en zusje weggehaald, no way.”

Het klinkt als een regelrechte nachtmerrie, voor Sofia is het de harde werkelijkheid. Haar vader heeft praktisch haar hele leven vastgezeten. Wat is de impact op een kind als je vader sinds je derde levensjaar met regelmaat zijn tijd doorbrengt in de gevangenis?

”Kan je niet vergeten om ze pijnstilling te geven zodat ze extra pijn hebben?’’

DEEL 2 | In het tweede deel kom je erachter waarom hij als Justitieel Verpleegkundige is gaan werken én met welke vooroordelen hij te maken krijgt. Iedereen heeft altijd een oordeel over de gedetineerden en als ‘familie van’ krijg je ook met vooroordelen te maken, maar wat vinden mensen er eigenlijk van dat hij mensen verzorgt die een misdaad hebben gepleegd? Klik gauw verder voor het hele artikel.

”Wij vinden dat een baby niet in gevangenschap geboren hoort te worden…”

DEEL 1 | Rik is werkzaam als Justitieel verpleegkundige in de PI Haaglanden, ook wel het gevangenisziekenhuis genoemd. Ik mocht hem van alles vragen over zijn vak en hoe het er binnen de muren van een gevangenis ziekenhuis aan toe gaat. Hij vertelt ons er alles over dus lees snel verder!

dochter gedetineerde

”Ik heb zo op de automatische piloot gezeten, dat ik echt niet meer weet hoe ik alles heb gedaan.

Het zal je maar gebeuren. Je vader woont in het buitenland en je hebt al een week lang niets van je vader gehoord, de telefoon slaat gelijk op voicemail en berichtjes komen niet aan. Lisa was 22 jaar oud toen dit haar overkwam. Ze vloog naar Spanje om op zoek te gaan naar haar vader, waar hij bleek vast te zitten. Lees verder voor het verhaal van Lisa. 

verpleegkundige gevangenis

” We werken met passie voor onze doelgroep.”

Hoe werkt de zorg in de gevangenis? Is er wel zorg? Wat als die zorg niet goed is? Hebben ze binnen de muren wel het beste met hem voor? Justitieel verpleegkundige Sanne vertelt er meer over.

jailhousebuilt

Stay true to yourself and those who stand by your side, no matter what the circumstances.

Jailhousebuilt is een beginnend kledingmerk. Bijzonder aan dit merk is, dat het is opgericht door een gedetineerde. Hij is ondanks de situatie niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft wat mij betreft een super inspirerende mindset dus ik vind het de moeite waard om jullie hierover meer te vertellen.

”Mensen van wie ik niets heb gehoord nadat mijn man is opgepakt, zijn ook niet meer welkom hier.”

Deze keer ga ik in gesprek met powervrouw Melanie. Zij is moeder van drie prachtige kinderen van bijna 16, 12 en 8 jaar oud en waarvan haar man in detentie heeft gezeten. Hoe ging ze daarmee om? Waar liep ze tegenaan? Dat ga je in dit interview lezen.


bezoek in de gevangenis

GOOD TO KNOW

Meer informatie over zaken die je moet weten als jij of iemand in jouw familie in de gevangenis zit of moet zitten.

COACHING

Check het online programma speciaal voor eenieder de te maken heeft met iemand in detentie!

Bewustzijn

ABOUT

Lees hier meer over NOT MY CRIME en op deze pagina schrijf ik verschillende columns vanuit mijn eigen ervaringen.