Skip to main content
Mindset

De mening van anderen

By 24/11/2022april 26th, 2023No Comments

De mening van anderen

by Annelyn

Op het moment dat er iemand in je omgeving in aanraking komt met justitie heeft iedereen daar een mening over. Als je het al aan iemand in je omgeving vertelt, want stel je voor wat andere mensen dan van ons zouden vinden. Hoe ga je daar mee om?

Heel simpel: daar ga je niet mee om.

Je kan verwachten dat op het moment dat iemand in je omgeving wordt opgepakt mensen daar een negatieve mening over hebben. De buurvrouw is ineens super geïnteresseerd in het welzijn van diegene of de plaatselijke bakker vraagt plotseling of het wel goed met je gaat. De dorpsgek zal haar eigen draai aan het verhaal gaan geven of zelfs dingen de wereld in brengen die helemaal niet waar zijn. Sommige mensen hebben de beste bedoelingen, maar er zullen ook mensen negatief in staan. Je kan je daar druk om maken maar dan begeef je je niet in je cirkel van invloed. Wat kan je wel doen?

  • Houd de eer aan je zelf.

Je hebt geen enkele verantwoording af te leggen. Mensen die onzin rondbazuinen of hun tijd graag steken in het onderuit halen van een ander verdienen de aandacht helemaal niet.

  • Neem afstand van mensen die niet het beste met je voor hebben.

Je hoeft niet met iedereen te delen wat de situatie is. Daar kan alleen maar misbruik van gemaakt worden. Houd je kring klein en steek je energie in de juiste mensen.

  • Laat je er niet door beïnvloeden.

Zolang jij voor jezelf kan verantwoorden waarom jij degene die achter de tralies zit support, is dat helemaal oké. Niemand bepaald voor jou wat goed voor je is.

  • Je hoeft niet alle kritiek aan te nemen.

Vraag je zelf altijd af of je van deze mensen ook advies aan zou nemen. Je kan nog steeds een goed hart hebben en mensen vertellen dat je niet van hun kritiek gediend bent.

Wie zijn ‘zij’ om iets te moeten zeggen over iets waar zij niet bij betrokken waren. Hebben zij in jouw schoenen gestaan? Hebben zij jouw leven geleefd? Hoogstwaarschijnlijk niet, anders hadden zij vast meer begrip voor de situatie waar jij je in bevindt. Er zijn nou eenmaal bepaalde mensen die altijd een grote mond hebben over hoe een ander zijn leven in moet richten. Skip.

Eindstand

Het is nou eenmaal zo dat niet iedereen je leuk vindt. Jij vindt vast ook niet iedereen leuk. Maak de mening van een ander niet te belangrijk of het nu gaat om de buurvrouw, een vriend of vriendin of je werkgever. Jij kent jezelf het beste en weet het beste wat voor jou werkt. Je zal nooit goedkeuring van iedereen krijgen over hoe jij je leven inricht.

Zorg dat je happy bent met jezelf. De juiste mensen zullen blijven en de rest is geen toegevoegde waarde. Niet iedereen is in je leven gekomen om te blijven. Take care!!

Jesse