Skip to main content

Expertisecentrum K I N D

by Annelyn

Expertisecentrum K I N D

Het is voor niemand leuk als je iemand moet missen vanwege detentie. Een doelgroep die hier extra veel last van heeft zijn de kinderen van de gedetineerde ouder. Vaak komen zij in aanraking met situaties die voor een kind moeilijk te verwerken zijn. Wat doet het hebben van een gedetineerde ouder met een kind? Wat zouden professionals moeten doen om deze kinderen te steunen? En hoe kan je daar als ouder het beste mee omgaan? Daarvoor kan je terecht bij Expertisecentrum K I N D.

Wat is het expertisecentrum K I N D?

Het Expertisecentrum K I N D is hét kennis- en adviescentrum waar kinderen met een ouder in detentie worden gezien, gehoord en begrepen. Ook is K I N D een netwerkorganisatie die samenwerkt, verbinding zoekt en doorverwijst.

Door het geven van informatie, advies en training aan professionals en families dragen zij bij aan het verbeteren van het welzijn van het kind met een gedetineerde ouder en het herstellen van de band tussen kind, de (ex-)gedetineerde ouder en zijn of haar sociale omgeving. Ook komen zij op voor de rechten van deze kinderen om kinderen en hun ouders kansen te bieden op herstel.

Waarom is het expertisecentrum K I N D opgezet?

Elke dag zijn er in Nederland op een willekeurige dag 25.000 kinderen met een ouder in detentie. Dat is een stadion aan kinderen vol. Toch is er weinig onderzoek en informatie beschikbaar om (professionals van) deze kinderen en hun families te informeren of bij te staan. Hiervoor is K I N D een belangrijke partner en verbinder. Daarnaast worden deze kinderen vaak gezien als slachtoffer of medebetrokkene bij het delict van de ouder. K I N D wil hier verandering in brengen. Zij zien het kind met mogelijkheden en talenten.

Heb jij hulp nodig?

Twijfel dan niet en neem contact met ze op! Je kan via de advies- en informatielijn telefonisch contact opnemen via 0800-5463000 of stuur een mail naar info@expertisecentrumkind.nl

Wil je liever eerst meer lezen over  K I N D? Neem dan een kijkje op www.expertisecentrumkind.nl

Kinderen met een ouder in detentie kunnen terecht bij expertisecentrum K I N D
Terug naar overzicht
Jesse