Skip to main content

Podcast: ‘Ik moest snel volwassen geworden.’

by Annelyn

Eind november mocht ik aansluiten bij de Prisonshow podcast. De Prisonshow is een podcast van Frans Douw en Edwin Kleiss. Het gaat over justitie, straf, herstel en terugkeer. Zoals zij het zelf noemen is het een meerzijdige partijdige, onafhankelijke en betrokken podcast. Onder het motto: ‘iedereen heeft recht van spreken’ en ik sluit me daar volledig bij aan.

Al zeg ik het zelf, vind ik dat het een boeiende podcast is geworden. Leuk detail is dat Frans een oud-gevangenisdirecteur is en gezien mijn verleden zou ik mij daar absoluut niet bij op mijn gemak voelen – het tegendeel is waar, haha.

Ik vertel onder andere wat er is gebeurd, welke gevolgen de aanhouding en detentie van mijn vader voor mij had, tegen welke problemen ik aanliep, hoe ik daar mee omging, wat ik nu doe en hoe ik het voor elkaar kreeg om te staan waar ik nu sta.

Ook deel ik met Frans wat mijn ervaring is met het gevangeniswezen én vertel ik nog veel meer over mijn ervaringen en ideeën! Ik kan van alles verklappen, maar ik denk dat je het beste gewoon kan gaan luisteren.

De podcast luister je hier:

Jesse