Skip to main content

Wat kan je doen voor iemand in de gevangenis?

by Annelyn

Het is natuurlijk geen feest in de gevangenis, maar je kan wel een aantal dingen doen om jouw familielid of vriend(in) blij te maken. Lees onderstaande tips en laat degene wie je zo mist weten dat je aan ze denkt.

1. eMates – stuur online foto’s naar de gevangenis

Voor ons is een avondje uit (voor corona dan) vanzelfsprekend, maar als gedetineerde maak je natuurlijk weinig boeiends mee. Het is leuk dat je als gedetineerde nog een beetje betrokken bent bij het leven van de mensen die je liefhebt. Via eMates kan je voor een kleine bijdrage gemakkelijk berichten en foto’s sturen via je mobiel of laptop. Ik vind dit een leuke manier om spontaan even te laten weten wat ik allemaal uitspook. Een foto op een festival, in de stad, de BBQ met vrienden of met de hond op de bank. Voor ons is het allemaal zo vanzelfsprekend, maar het tovert jouw relatie vast weer een lach op het gezicht!

Inschrijven duurt maar een paar minuten en je berichten worden meestal binnen een dag of twee afgeleverd aan de persoon in de gevangenis. Het enige wat je moet weten is in welke gevangenis de gedetineerde verblijft en zijn of haar registratienummer. Heb je die niet, vraag dit dan even bij de eerstvolgende mogelijkheid. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van eMates.

*Update 29/03/22: op dit moment werkt de berichtenservice van eMates niet zoals behoren. DJI heeft deze service opgeschort, omdat er onvoldoende zicht op het systeem zou zijn.… 😐

2. Greetz – gepersonaliseerde kaarten

Via Greetz kan je gemakkelijk persoonlijke wenskaarten maken en versturen. Maak de kaarten op met foto’s van jou, familie, vrienden of wellicht wordt jouw familielid of vriend(in) blij van de kat van de buren. Met vader- of moederdag kan je in zo’n kaart nog een keer laten weten waarom hij/zij zo belangrijk voor je is. Met een verjaardag kan je de mensen in je directe omgeving er een leuke verjaardagwens in laten zetten.

Ik kan mij ook voorstellen dat je op een gegeven moment niet zoveel meer te vertellen hebt. Maak een mooie kaart met foto’s van jullie favoriete vakantiebestemming of dé plek waar jullie van dromen om ooit te bezoeken.

3. MyTelio – makkelijk geld versturen

MyTelio is een hele handige app waarmee je gemakkelijk geld over kan maken. Hierover lees je meer in dit artikel. Je kan MyTelio ook gebruiken om voicemails in te spreken. Helaas kunnen we niet even opbellen als we iets leuks te vertellen hebben, maar hoe fijn is het om een voicemail achter te laten met een positief bericht! Het is natuurlijk leuker om het in het ‘levende lijven’ te vertellen, maar aangezien het niet anders is kan je op deze manier toch je ‘moment-supreme’ delen met diegene die je liefhebt. En hoe leuk voor hem of haar om het enthousiasme in jouw stem te horen. Probeer het eens uit! En als je niks leuks te vertellen hebt kan je natuurlijk ook gewoon even laten weten hoeveel je van hem of haar houdt.

Hopelijk heb ik je op ideeën gebracht met bovenstaande tips.

Stay strong!

Terug naar overzicht
Jesse